Vi rekryterar informationsarkitekter

Två personer diskuterar framför en whiteboard

Är du en nyfiken person som vill vara med att utveckla informationsarkitektur tillsammans med oss? Vi vill bli fler och letar just nu efter både seniora och juniora personer som vill jobba med informationsarkitektur. 

Om jobbet som informationsarkitekt

Informationsarkitekten är ansvarig för att skapa informations-/datamodeller, implementera informationshanteringssystem, designa dataarkitekturer, hantera master data och hjälpa till med utveckling av datalagerlösningar. Informationsarkitekten arbetar nära intressenter för att definiera och implementera datastrategier, standarder, bästa praxis och riktlinjer.

Förutom att jobba som konsult hos våra kunder finns också möjligheten att vara med att bidra i vår kursverksamhet. Vi tycker om att dela med oss av vad vi kan och erbjuder både öppna och företagsanpassade kurser i samarbete med Dataföreningen Kompetens. På hemmaplan bjuder vi gärna in till frukostmöten, webbinarier och skriver artiklar i ämnet.

Vi önskar att du har följande kvalifikationer:
  • Kunskap i Informations-/datamodellering, informationshantering och informations-/dataarkitektur
  • Förmåga att arbeta analytisk och problemlösningsorienterat
  • Utmärkt skriftlig och muntlig kommunikationsförmåga
  • Viljan och förmågan att arbeta både självständigt och tillsammans i team.
Kvalifikationer som är meriterande:
  • Kandidat- eller masterexamen i datavetenskap, informationsteknik eller relaterat område
  • Kunskap om datastyrning, datakvalitet och datasäkerhet
  • Erfarenhet av master data och datalagring
  • Erfarenhet av agila och DevOps-metodologier

Vi erbjuder

Att jobba som konsult från IRM innebär frihet och flexibilitet. Det gör livet lite enklare. Hos oss har du stor möjlighet att själv välja hur din arbetssituation ska se ut. Vår kontomodell innebär till exempel att du bestämmer hur många semesterdagar du vill ha, vilka förmåner du vill nyttja och vilken lön du ska ta ut.

IRM erbjuder stort utrymme för eget engagemang. Du ha stor möjlighet att påverka, både din egen utveckling och området du verkar inom. Vår företagskultur präglas av öppenhet och korta beslutsvägar.

Ansök så här

Skicka in din ansökan till info@irm.se. Vi vill att du bifogar ditt cv och ett personligt brev där du beskriver lite vem du är och varför du söker jobbet.

Har du frågor om tjänsten? Ställ dem till Daniel Winqvist via mejl daniel.winqvist@irm.se eller via telefon 0704-964045.

Vi ser fram emot din ansökan!