Design Sprint – ett sätt att öka takten på framstegen

3 personer som är engagerade i en design sprint

Design sprint är en effektiv metod som hjälper företag att lösa komplexa problem, validera idéer och utveckla produkter och tjänster på kort tid. Inom utvecklingen av digitala lösningar är det näst intill en standardprocess idag, men man kan tillämpa design sprint på en mängd olika områden, såsom tjänstedesign, marknadsföring, processförbättringar och fysiska produkter.

Nedan har vi listat 5 direkta fördelarna med att köra en Design Sprint:

1. Möjlighet att testa riskfyllda idéer

Genom att tidigt i processen testa och validera idéer minskar du osäkerheten och risken för att investera i något som inte fungerar. Att snabbt ta fram prototyper som du kan utvärdera på ett säkert sätt skapar trygghet och ger mod att utforska nya vägar.

2. Kostnadsbesparingar

Genom att snabbt testa och iterera idéer kan du undvika att slösa tid och resurser på projekt som inte fungerar eller saknar efterfrågan. Det är en kostnadseffektiv strategi som ger dig försprång.

3. Innovativa lösningar

Design Sprints uppmuntrar till kreativitet och innovation genom att vi sammanför tvärfunktionella team. Det ger fler perspektiv och nya idéer; en grogrund för banbrytande lösningar.

4. Vi utvecklar i den riktning där vi möter våra kunders behov och förväntningar

Att involvera riktiga användare och få direkt feedback är en central del av en design sprint. Det leder till produkter och tjänster som bättre uppfyller kundens behov och önskemål.

5. Starkare team

Design Sprints främjar samarbete och kommunikation inom det tvärfunktionella teamet, vilket kan bryta ned silos mellan olika avdelningar. Det skapar en samhörighet som driver framgång.

 

Design Sprint är inte bara en metod, det är en väg till framgång. Våra konsulter står redo att guida er i utvecklingen av din verksamhet, era erbjudanden och digitala verktyg. Det kräver inte mycket, men ger dig mycket tillbaka. Kontakta oss idag så hjälper vi er öka takten på framstegen.

23.10.19

Porträtt vd och verksamhetsutvecklare Ulf Vårlid

Vill du veta mer om vad IRM:s tjänstedesigner kan göra för din verksamhet?

Fyll i dina uppgifter i formuläret så kontaktar vi dig inom kort.