IRM:s it-utvecklingsteam förverkligar din vision

Ett lite stökigt bord med fem laptops sett från ovan

Är det dags att göra något åt det där gamla it-systemet? Lever det inte upp till de nya tillgänglighetskraven? Kanske har it-stödet blivit mer av en broms än en gaspedal i det dagliga arbetet. Eller har ni behov av en helt ny it-lösning som du vill få hjälp att realisera och integrera?

Då har vi kompetensen och resurserna du behöver. Våra it-utvecklingsteam jobbar agilt, tätt tillsammans med dig som kund för att skapa en lösning som fungerar idag, är skalbar och hållbar för framtiden.

En bredd av kompetenser som förstår verksamheten

IRM:s utvecklingsteam består av en dynamisk blandning av kompetenser och roller, som är redo att ta sig an allt från enklare uppdrag till det mest komplexa projektet. Vi har allt från kravare och UX/UI till utvecklare, DevOps och systemarkitekter.

Alla våra konsulter har, förutom djup kunskap inom sitt område, en välkänd förmåga att snabbt sätta sig in i kundens verksamhet och utmaningar. De är vana att tänka utanför boxen. Och tack vare en prestigelös kultur är ingen rädd för att ifrågasätta när det behövs för att slutresultatet ska kunna stötta verksamheten på bästa möjliga sätt.

Experter genom hela utvecklingsprocessen

IRM:s utvecklingsteam är ett kraftpaket av olika specialister, där varje roll fyller en viktig funktion i utvecklingsprocessen. Våra team-medlemmar har djup kompetens inom områden som:

  • Kravanalys
  • UX- och UI-design
  • Tillgänglighetskrav
  • Lösningsarkitektur
  • It-arkitektur
  • Systemutveckling
  • Digital säkerhet
  • Agila arbetsmetoder

Denna bredd av kompetenser gör att vi kan hantera allt från behovsanalys, design och användarupplevelse till utveckling av tekniska lösningar, integrering samt smidig drift.

Vad bidrar varje kompetens med i en leverans?

Låt oss ta en närmare titt på de olika rollerna i teamet och vad de tillför:

Kravanalytiker

Kravanalytikern fungerar som en bro mellan affärsbehov och teknisk lösning. Genom att noggrant samla in och dokumentera krav ser kravanalytikern till att alla i teamet har en tydlig bild av vad som ska byggas och varför. Det ger en solid grund för hela utvecklingsprocessen.

UX- och UI-designer

Våra UX- och UI-experter ser till att systemet inte bara är funktionellt, utan även användarvänligt och visuellt tilltalande. UX-utvecklaren fokuserar på användarupplevelsen och hur interaktionen med systemet sker, medan UI-utvecklaren jobbar med att skapa ett tilltalande och intuitivt gränssnitt.

Lösningsarkitekt

Här har vi teamets strateg. Lösningsarkitekten ansvarar för att designa den tekniska lösningen och säkerställa att alla delar fungerar tillsammans. Genom att involvera lösningsarkitekten tidigt i processen kan vi undvika fallgropar och skapa en lösning som är både skalbar och framtidssäkrad.

Systemutvecklare

Våra systemutvecklare är de som tar all planering och gör verklighet av den. De skriver koden, implementerar funktionerna och löser de tekniska problem som uppstår längs vägen. Oavsett om det handlar om att bygga nya system från grunden eller vidareutveckla befintliga plattformar, har våra utvecklare den tekniska expertisen som krävs.

DevOps och Scrum Master

DevOps-teamet ser till att kod snabbt och smidigt kan levereras och underhållas, och Scrum Mastern är vår agila expert som säkerställer att arbetet sker effektivt. DevOps ansvarar för att automatisera processer och möjliggöra kontinuerlig integration och leverans, medan Scrum Mastern ser till att teamet arbetar agilt och flexibelt. Tillsammans skapar de en miljö där vi kan leverera snabba iterationer och hålla hög kvalitet under hela projektet.

Ett utvecklingsteam med unika resurser

Ett utvecklingsinitiativ kommer sällan ensamt. Att utveckla ett it-system för en verksamhet påverkar många gånger hela eller stora delar av verksamheten. För att möta diverse utmaningar som dyker upp längs vägen har våra utvecklare möjligheten att rådgöra med eller lyfta in kompletterande kompetenser i projektet vid behov. Det kan till exempel vara informationsarkitekter, verksamhetsarkitekter eller processutvecklare.

Känn dig trygg i samarbetet med  IRM

Det finns många anledningar att anlita it-utvecklare från IRM. Några anledningar har du kanske redan hittat i denna artikel. Men det som får många av våra kunder att välja oss är att vi är rådgivande, prestigelösa, flexibla och, inte minst oerhört, kompetenta.

Vi är också måna om att du som kund ska känna dig trygg med vår leverans. En leverans kan vara allt från en färdig programvara eller applikation, till automatiserade pipelines och tekniska infrastrukturer som gör att din verksamhet fungerar smidigare och snabbare.

Genom att samarbeta med oss kan du vara trygg med att varje del av projektet. Eftersom allt från kravinsamling och design till utveckling och leverans, hanteras av ett team vars fokus ligger på att förstå verksamhetens och användarnas behov. För att sedan omsätta det till hållbara tekniska lösningar.

It-säkerhet och tillgänglighet

Att skapa säkra och tillgängliga lösningar och tjänster är en självklarhet för oss.

Till följd av det nya tillgänglighetsdirektivet  EAA är det många företag som behöver säkra att deras digitala tjänster följer direktivet.

Behöver din verksamhet anpassa era digitala tjänster i och med det nya direktivet? Då kan vi hjälpa till! Våra it-utvecklare är väl insatta i vad som krävs av ett it-stöd för att godkännas enligt det nya direktivets krav.

För att våra kunder ska kunna hantera inloggningar och behörigheter i sina digitala tjänster på ett säkert, skalbart och resurssnålt sätt har vi utvecklat en lösning som fått namnet Authway. Läs mer om den på Authway.co

Varför ska du välja att jobba med oss?

IRM har den expertkompetens du behöver. I och med många års erfarenhet har vi finjusterat våra metoder och modeller för att snabbt öka utvecklingstakten av effektiva it-system. Våra team är skickliga på att förstå och leverera just det som du behöver för att optimera din verksamhet.

24.10.17

Lovisa Schedin Digital designer

Hör av dig till mig om du är i behov av stöd i utvecklingen av era it-lösningar

Lovisa Schedin,
Ansvarig för IRM:s tjänster inom systemutveckling